Objevte v Plzni víc než hlavní turistická místa

Pokud se během dovolené či letního výletování zastavíte v Plzni, určitě neuděláte chybu, pokud navštívíte ikonický pivovar a oblíbenou zoologickou zahradu, projdete si historické centrum, zchladíte se v chodbách středověkého podzemí nebo vystoupáte na nejvyšší kostelní věž v Česku s výhledem na Šumavu i Alpy. Tím ale možnosti zážitků zdaleka nekončí. Co dalšího v Plzni podniknout?



1) Loosovy interiéry

Světoznámý architekt Adolf Loos tvořil ve Vídni, Praze i Paříži. V Plzni najdete soubor hned několika bytů, které zde v meziválečném období navrhl pro místní židovské podnikatele. Vynikají nadčasovým designem, zajímavým využitím přírodních materiálů a netradičních barev i praktickými vychytávkami. Na třech pravidelných prohlídkových trasách uvidíte hned čtyři interiéry. Vstupenky a více informací najdete na webu www.adolfloosplzen.cz.

2) Bohemia Sekt

Plzeň a pivo k sobě neodmyslitelně patří, ale věděli jste, že nejznámější český sekt se vyrábí pár kilometrů za Plzní? Do Bohemia Sektu ve Starém Plzenci se můžete vydat na komentované prohlídky i degustaci. Výlet lze doplnit návštěvou nedaleké zříceniny hradu Radyně, zámku Kozel nebo rotundy sv. Petra a Pavla.

3) Depo Moto Art

Více než 40 historických automobilů, 80 motocyklů, 30 jízdních kol, ale i moderní umění v podobě obrazů, soch a fotografií objevíte v bývalé trolejbusové hale v nové expozici Depo Moto Art. K vidění jsou unikátní historické exponáty od českých sběratelů na ploše větší než 2 000 metrů čtverečních, mimo jiné například kabriolet prvorepublikové filmové hvězdy Lídy Baarové, limuzína prezidenta Masaryka nebo obrněný vůz Klementa Gottwalda. Až do konce září zde navíc můžete zhlédnout unikátní výstavu Český křišťál.

4) Rodinná výstava Cesta kolem světa

Procestujte s dětmi devět koutů Země během jedné hodiny na interaktivní rodinné výstavě Cesta kolem světaDEPO2015. Expozice má prvky únikové hry. Objet celou planetu včas a získat poklad samotného Philease Fogga stihne jen ten, kdo zvládne vyřešit všechny úkoly.

5) Nevřeňské podzemí

Řadu zajímavých míst najdete i v okolí Plzně. Jedním z tipů na výlet pro celou rodinu je návštěva jediného přístupného kaolinového dolu v Česku. Možná v něm poznáte peklo z pohádky Čertí brko, která se tu natáčela. Důl se nachází v obci Nevřeň 15 kilometrů od Plzně. Místo na prohlídce si raději zajistěte dopředu.

6) Farmapark u Toma

Plzeňská zoo je bezesporu nádherná a spolu se sousedním DinoParkem se tu dá strávit klidně celý den. Pokud dáváte přednost kontaktním zoo, kde se smí za zvířátky do výběhů, vydejte se do Farmaparku u Toma pár kilometrů za Plzní. K vidění je tu přes 20 druhů zvířat. Užít si můžete i komentovaná krmení, jízdu na ponících a několik hřišť. Do areálu je povolen vstup i se psy.