• TOP akce
  • Kultura
  • Pro děti

Animánie v Plzni

14. 11. 2024 – 17. 11. 2024
Moving Station

www.festival-animanie.cz

Vstupenky k zakoupení v síti GoOut.

Animánie v Plzni

I v letošním roce se můžete těšit na festival Animánie – největší mezinárodní soutěž animované audiovizuální tvorby dětí a mládeže v České republice. V plzeňském kulturním centru Moving Station vás od 14. do 17. listopadu přivítá pestrá přehlídka animovaných filmů z Čech i zahraničí. V soutěžním klání se o cenu Animánička a Cenu Honzy Příhody budou ucházet krátké snímky tvůrců a tvůrkyň do 26 let, a to ve třech kategoriích dle věku. Čekat na vás budou také celovečerní promítání. Vyberete si z více než stovky animovaných novinek i archivních klenotů.

Bohatý program kromě samotných projekcí nabídne také možnost setkat se s animátory nebo se podívat přímo do několika herních a animačních dílen. Tady se pod vedením profesionálů podíváte pod pokličku vzniku snímků. V soutěži se mezi sebou utkají také videohry mladých herních tvůrců a tvůrkyň. O hry rozhodně nebudete ochuzeni – vyzkoušíte si je v oblíbené game zóně. Pro zájemce z oboru i mimo něj jsou připraveny semináře zaměřené na filmovou a audiovizuální výchovu, kde se dozvíte výběr toho nejzajímavějšího od profesionálních filmařů.

A jaké bude letošní téma festivalu?

Zatímco loňský ročník Animánie se věnoval prozkoumávání tmy a světla, ten devatenáctý se v roce 2024 se vydá do oblak. V duchu tématu „Poletíme“ budou filmy proplouvat mezi lehounkými mračny, a tak se s nimi nechejte unášet do světa animované fantazie. Vzlétnout vám umožní hned několik projekcí.

Bude postupně doplněno s oznámením programu.

Seznam všech soutěžních filmů včetně doprovodného programu najdete na webových stránkách Animánie.