• Kultura

Festival Můj život s válkou v zádech

13. 10. 2024 – 19. 11. 2024

Facebookový program akce

Vstupné dle jednotlivých akcí.

Festival Můj život s válkou v zádech

Plzeňský multižánrový festival spolku PaNaMo s názvem Můj život s… se každý rok soustředí na aktuální společenská témata, a to nejen skrze odbornou optiku, ale také tu uměleckou. Letošní ročník se zaměří na téma válečného konfliktu. V rámci jednotlivých kulturních akcí bude do půlky listopadu zkoumat, jaký vliv má válka na životy jednotlivců, jejich domovy a vztahy.

Na festivalu navštívíte divadelní představení, kde jednu z rolí ztvární smyčcový soubor. Zhlédnete tematická filmová promítání a poslechnete si diskuze s odborníky a odbornicemi. Pohled na válečnou zónu očima novináře vám předloží beseda v Moving Station. Právě tady vás fotografická výstava seznámí s činností Člověka v tísni ve válkou zasažených oblastech. Můžete se zastavit i na vernisáži výstavy ve středu 23. října od 17 hodin. Zdarma bude poté přístupná až do 31. října a v týdnu od 3. do 10. listopadu. Festival zakončí scénické čtení s hudebním doprovodem.

Vstupenky na divadelní inscenaci a debatu s reportérem jsou k dispozici na síti GoOut. Lístky na filmové projekce koupíte na webových stránkách Měšťanské besedy.