• Kultura

International Road Movie Festival

16. 10. 2024 – 19. 10. 2024
Moving Station

www.irmf.cz

Koupit vstupenky

Akreditace na celý festival nebo jednotlivé dny v předprodeji na stránkách festivalu. Vstupenky na jednotlivé filmy k prodeji pouze na místě.

International Road Movie Festival

Sedmý ročník Mezinárodního filmového festivalu road movie hostí v polovině října plzeňský kulturní prostor Moving Station. Ve čtyřech dnech se na plátnech odehraje 37 filmových příběhů z žánru road movie. Zastoupeny budou snímky z pěti kontinentů, mnohé z nich mají svou českou (a některé dokonce světovou) premiéru právě v Plzni. K několika snímkům do Plzně zavítá filmová delegace. Těšit se tedy můžete na zajímavé diskuze a inspirativní setkání přímo s herci a tvůrci. Programovou nabídku doplní rovněž koncerty z české alternativní scény, přednášky a další akce. Diváci se s filmy vydají na dobrodružnou a často překvapivou pouť rozmanitými končinami, ve kterých se promítne téma cestování, hledání a (sebe)objevování. Osudy hlavních hrdinů a hrdinek se budou odvíjet právě na pozadí měnící se scenérie. Připravte se, bude to (doslova) jízda.

A co vás čeká?

Festival bude otevírat projekce předpremiéra filmu Mosty (Crossing), který v tomto roce zahajoval sekci Panorama na Berlinale a objevil se také na karlovarském filmovém festivalu. Hlavní protagonistka se v ní vydává na cestu přes hranice států, aby našla svoji ztracenou neteř, které se rodina zřekla kvůli její trans identitě. Citlivá zpověď o hledání, nacházení a překračování hranic ve světě a v sobě hned zkraje předestře, že během festivalu půjde nejen o poznávání krajiny vnější, ale i vnitřní. Uvidíte filmy celovečerní, krátkometrážní, dokumentární a také filmové příběhy určené i pro děti, jako třeba Hledá se Nemo nebo Stovky bobrů. Jedinečný zážitek přichystají projekce němých filmů s živým hudebním doprovodem. Festivalové putování zakončí v sobotu slavnostní předávání cen pro uvedené snímky a promítání nestárnoucího klenotu žánru road movie, Thelma & Louise.

  • Vstupenky na jednotlivé filmy se budou prodávat pouze na místě. Před konáním festivalu lze zakoupit také vstupné ve formě akreditací, a to buď na jeden nebo více dní. Díky nim se dostanete na všechny projekce a budete se moci zúčastnit i doprovodných akcí.
  • Program celého festivalu bude zveřejněn v průběhu září.

Další tipy na akce

Animánie v Plzni
14. 11. 2024 – 17. 11. 2024

Animánie v Plzni